Džezva u šolji kafe – simbolika i značenje

Oblik džezve u talogu kafe se najčešće tumači kao dobitak. Međutim, precizna interpretacija zavisi od položaja džezve u šolji kafe. Različito se tumači ukoliko džezvu vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje.

Osim toga, na značenje utiče i mesto pijenja. Ne tumači se isto kada se džezva pojavi levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Postoji još jedan način da otkrijete simboliku figure u talogu kafe. Alternativno tumačenje se zasniva na boji oblika koji ste u šolji videli. Pronađite u tekstu šta tačno znači crna, a šta bela džezva u šolji kafe.

Veruje se da se iz otiska prsta u šolji može saznati da li će neke želje da se ostvare. Kako se želje utiskuju u šolju i kako se tumači kada se u tom otisku pojavi džezva potražite u podnaslovu „Džezva u otisku prsta za želju“.

Klasično tumačenje džezve u šolji kafe

U uvodu smo spomenuli da džezva u ostacima kafe u šolji može da ima više različitih značenja. Ako ste je videli bliže dnu šolje tada se njena simbolika tiče prošlosti. Kada se džezva ukaže u sredini šolje značenje je vezano za sadašnjost. Džezva bliže vrhu šolje ukazuje na nešto bi se moglo dogoditi u budućnosti.

Od ličnih osećanja i iskustava pojedinca zavisi o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti ili budućnosti se tačno radi.

Pored navedenog, važno je i da li ste džezvu videli levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju. Leva strana je obično povezana sa negativnim, a desna sa pozitivnim značenjem i simbolikom.

Veličina i vrsta džezve ne igra bitnu ulogu u interpretaciji. Ako ste videli džezvu iz koje izlazi dim to može da bude znak da ćete se naći na izvoru neke informacije u pravom trenutku. Ukoliko se u šoljici pojavila džezva iz koje curi kafa ili neka druga tekućina to je znak da treba da naučite kada da „držite jezik među zubima“.

Džezva pri dnu šolje

Kada džezvu uočite u prvoj trećini šolje i levo do mesta pijenja to može da bude znak da vam neko nedostaje. Verovatno niste u kontaktu s osobom koja je nekad bila važan deo vašeg života, pa često razmišljate o trenucima koje ste zajedno provodili.

Oblik džezve pri dnu šoljice i desno od mesta gde su je usne doticale ukazuje na to da ste u prošlosti razvili dobre radne navike i da zahvaljujući njima imate dobre šanse da postignete šta god želite.

Džezva u sredini šolje

Ukoliko ste džezvu videli u drugoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to simboliše emocionalne probleme. Moguće je da niste načisto šta neko oseća prema vama, a plašite se da ga/je otvoreno pitate.

Džezva u sredini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na zadovoljstvo zbog dobro urađenog posla. Verovatno ste dosta truda uložili u nešto i rezultati nisu izostali. Napokon berete plodove svog rada.

Dževa pri vrhu šolje

Ako ste džezvu videli bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja to implicira da neko neće ispuniti vaša očekivanja. Moguće je da polažete velike nade u određenu osobu, ali ćete se razočarati.

Kada se džezva pojavi u trećoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale to najavljuje dobitak. Možda ćete dobiti povišicu, premiju u igrama na sreću ili nasledstvo. U svakom slučaju, novac će vam dobro doći.

Dževa u otisku prsta za želju

Predanje kaže da se iz otiska prsta u talogu kafe može saznati da li će neke želje da se obistine ili ne. Važno je da znate kako da pravilno utisnete svoju želju u šoljicu. Ukoliko je želja utisnuta pogrešnim prstom tumačenje će biti nejasno ili netačno.

– Ako se vaša želja tiče porodice ili dece utisnućete je u šolju palcem. Džezva u otisku palca najavljuje ispunjenje želje u bližoj budućnosti.

– Želje koje se odnose na profesionalni život se u šolju utiskuju kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta uočili džezvu to je dobar znak. Džezva u otisku nagoveštava ostvarenje želje.

– Kada se želje tiču seksualnog života tada se u šolji ostavlja otisak srednjeg prsta. Ako ste u otisku srednjeg prsta videli džezvu, na žalost, želja neće postati stvarnost.

– Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja za želje koje se tiču emocija, konkretno ljubavnog života. Džezva u otisku srednjeg prsta najavljuje ispunjenje želje u vrlo bliskoj budućnosti.

Malim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za zdravlje. Džezva u otisku malog prsta može da znači da će vaša želja uskoro postati stvarnost.

Tumačenje simbolike po boji džezve u šolji kafe

Alternativno tumačenje podrazumeva čitanje simbolike prema boji oblika koji se u šolji pojavio. Figura u šoljici može da bude prazna tj. bela ili ispunjena tj. crna. Ukoliko džezva koju ste u šolji videli nije ni sasvim bela, a ni potpuno crna, tumačiće se boja koja dominira.

Značenje crne džezve

Crna džezva ukazuje na neugodan susret ili druženje. Moguće je da ćete morati da provedete neko vreme u društvu osobe koja vam uopšte ne odgovara. Istrpećete ga/je zbog „mira u kući“, ali ćete jedva čekati da se udaljite od njega tj. nje.

Značenje bele džezve

Bela džezva u šoljici kafe može da bude znak da će istina izaći na svetlo dana. Verovatno će neke stvari u bliskoj budućnosti da vam postanu sasvim jasne i logične. Potrudite se da informacije koje do vas stignu iskoristite na najbolji moći način.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts