|

Brod u šolji kafe – šta znači i predstavlja?

Brod u talogu od kafe u šolji

Figura broda u talogu kafe se često tumači kao najava putovanja ili nekih većih životnih promena. Ipak, precizna interpretacija zavisi od položaja broda u šolji kafe. Različito se tumači ukoliko brod vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, tj. levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Postoji još jedan način kako da otkrijete simboliku oblika u talogu kafe. Alternativno tumačenje je bazirano na boji figure koju ste u šolji videli. O tome na šta ukazuje crni ili beli brod u ostacima kafe biće reči u nastavku teksta.

Narodno verovanje kaže da se iz otiska prsta u šolji može nagovestiti ostvarenje neke želje. Na koji način se želje utiskuju u šolju da biste došli do odgovora koji vas interesuje saznaćete dalje u tekstu.

Klasično značenje broda u šolji kafe

Na početku smo pomenuli da brod u talogu kafe može da ima više različitih značenja. Ako ste ga videli bliže dnu šolje tada je njegova simbolika vezana za prošlost. Kada se brod pojavi u sredini šolje tada se tiče sadašnjosti, a kada vidite brod bliže vrhu šolje tada njegovo značenje može da najavi buduće događaje. O koliko dalekoj ili bliskoj prošlosti ili budućnosti se radi zavisi od osećanja osobe kojoj se gleda u šolju.

Osim toga, bitno je i da li ste figuru videli levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Leva strana šolje je povezana sa nekim negativnim, a desna sa pozitivnim značenjem.

Veličina i vrsta broda ne igraju značajnu ulogu. Međutim, ako ste videli brod spuštenih jedara to može da bude znak da će vam se izjaloviti neki plan. Prevrnut brod, na žalost, simbolizuje neke nepovoljne vesti ili nevolje u kojima će se naći osoba kojoj se gleda u šolju.

Brod pri dnu šolje

Kada brod vidite u prvoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to može da znači da se još niste navikli na promene koje ste u prošlosti doživeli. Moguće je da ne možete da se pomirite sa nekom situacijom. Svesni ste da je nemoguće uticati na prošlost, ali ne možete protiv svojih misli i osećanja.

Figura broda pri dnu šoljice i desno od mesta gde su je usne dodirivale ukazuje na to da ćete zahvaljujući dobrim planovima i odličnoj organizaciji uspeti da ostvarite svoje ciljeve. Ranije ste uspostavili sistem koji će vam u budućnosti doneti dobre rezultate, pa i finansijski dobitak.

Brod u sredini šolje

Ukoliko ste brod videli u drugoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to implicira da ste pod stresom. Verovatno neke stvari ne izgledaju onako kako biste želeli. Panika vam neće pomoći da se situacija okrene u vašu korist.

Oblik broda u sredini šoljice i desno od mesta pijenja ukazuje na dobro raspoloženje. Moguće je da vam predstoje neki interesantni događaji i da ste zbog toga uzbuđeni i radosni.

Brod pri vrhu šolje

Ako ste brod videli bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja to implicira da ćete morati da odnosite mudre odluke. Pred vama je izazovan period i prevladaćete ga samo ukoliko ostanete staloženi i strpljivi.

Kada se brod pojavi u trećoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale to znači da biste uskoro mogli putovati. Možda nećete posetiti neku egzotičnu destinaciju, ali ćete svakako promeniti sredinu i to će se pozitivno odraziti na vaše raspoloženje.

Brod u otisku prsta za želju

Veruje se da se iz otiska prsta može videti da li će neka želja da postane stvarnost ili ne. Pri tome je bitno da znate kojim prstom da utisnete svoju želju u šolju. Ako želju utisnete pogrešnim prstom, tumačenje može biti nejasno i neverodostojno.

  • Ukoliko se vaša želja tiče porodice ili dece utisnućete je u šolju palcem. Brod u otisku palca je, na žalost, znak da se ono što želite neće obistiniti.
  • Želje koje se odnose na posao, tj. karijeru se u šolju utiskuju kažiprstom. Ako se u tom otisku pojavio brod to implicira da će se želja ostvariti, ali da ćete morati da budete strpljivi i mudri.
  • Kada se želje tiču intimnog, tj. seksualnog života tada se u šolji ostavlja otisak srednjeg prsta. Ukoliko ste u otisku srednjeg prsta videli brod moguće je da će vam se želja ispuniti u daljoj budućnosti.
  • Otisak prstenjaka se u šoljici ostavlja za želje koje se odnose na ljubav. Ukoliko ste u tom otisku videli brod to može da bude znak da će vam ostvariti ono što ste zaželeli.
  • Ako su želje vezane za vaše ili zdravlje bliske osobe tada u šolji ostavljate otisak malog prsta. Brod u otisku malog prsta najavljuje ispunjenje želja.

Alternativno tumačenje broda u šolji kafe

Drugi način da se rastumači simbolika figura u talogu kafe jeste po njihovoj boji. Oblik može da bude ispunjen, tj. crn ili prazan tj. beo. Ako brod u šolji nije ni sasvim crn, a ni sasvim beo, tumačiće se boja koje ima više.

Značenje crnog broda

Crni brod u šolji kafe može da bude znak da se nešto ne odvija onako kako ste vi zamislili. Ne očajavajte nego potražite način da se situacija promeni na bolje.

Značenje belog broda

Beli brod u šolji kafe najavljuje lepe trenutke u bliskoj budućnosti. Nešto će vas veoma obradovati.

Na kraju je važno da napomenemo da su navedena tumačenja stvar sujeverja, tj. narodnih običaja i da nisu zasnovana na naučnim istraživanjima. Svemu što ste pročitali verujete na sopstvenu odgovornost.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts