Šta znači ananas u šolji kafe?

Ananas u šolji kafe može da simbolizuje sreću i napredak u budućnosti, ali i da najavi posetu osobe koju volite, a koju dugo niste videli. Ipak, tumačenje se razlikuje u zavisnosti od toga da li ste ovo voće videli u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno, levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Simboliku ananasa u talogu kafe možete da otkrijete i ukoliko se fokusirate na njegovu boju. Oblici u šolji su obično prazni, tj. beli ili ispunjeni tj. crni. Više o ovoj metodi interpretacije možete saznati u podnaslovu „Alternativno tumačenje ananasa u šolji“.

Usmeno predanje kaže da se u otisku prsta u talogu kafe može saznati da li će se neke želje ispuniti. Precizne instrukcije kako se želja utiskuje u šolju, te šta znači kada se u tom otisku pojavi ananas potražite u nastavku članka.

Klasično tumačenje ananasa u šolji kafe

Da biste došli do detaljne interpretacije nekog oblika u ostacima kafe u šolji potrebno je da obratite pažnju na kom se mestu u šolji ta figura pojavila. Ako ste ananas videli pri dnu šolje, njegovo značenje je povezano sa prošlošću. Kada se ananas pojavi u sredini šolje, tada se interpretacija odnosi na sadašnjost. Ukoliko ste ananas uočili bliže vrhu šolje, tada najavljuje buduća dešavanja. Od subjektivnih osećanja i iskustava osobe kojoj se gleda u šolju zavisi o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti je reč.

Osim toga, na objašnjenje utiče i pozicija pijenja. Ako ste ananas primetili levo od mesta gde su usne doticale šolju značenje je uglavnom negativno. Ukoliko se ovo voće pojavilo desno od pozicije pijenja, simbolika je najčešće pozitivna.

U uvodu smo spomenuli da ananas može da najavi sreću, napredak ili radost zbog povratka neke osobe u vaš život, međutim, ako ste u talogu kafe videli rasečen ananas to može da najavi veće troškove ili negativne promene u životu onoga kome se gleda u šolju. Kolutovi ananasa simbolišu usamljenost ili unutrašnji nemir, dok kockice ananasa u talogu kafe simbolizuju zadovoljstvo.

Ananas pri dnu šolje

Ako ste ananas videli u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to znači da je neki susret ostavio snažan, ali negativan utisak na vas. Moguće je da ste nedavno videli osobu sa kojom ste se rastali u vrlo ružnim okolnostima i ne prestajete da razmišljate o tome.

Ananas bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste prevazišli neki gubitak ili traumu iz prošlosti. Prestali ste da se osvrćete na to i to će se pozitivno odraziti na svaki segment vašeg budućeg života.

Ananas u sredini šolje

Kada ananas uočite u drugoj trećini šolje i levo od pozicije pijenja to implicira da imate tremu. Moguće je da ste pred većim životnim izazovom i treba da donesete bitnu odluku, a smatrate da niste tome dorasli. Ne bi bilo loše kada biste potražili savet osobe kojoj verujete, ali da postupite onako kako vi smatrate ispravnim.

Ananas u drugoj trećini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste trenutno spokojni zato što se ne plašite onoga što vam budućnost donosi. Jednostavno, osećate se spremno za nove izazove i ne planirate da odustanete od svojih ciljeva.

Ananas pri vrhu šolje

Kada se ananas pojavi u trećoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to najavljuje manje prepreke u budućnosti. Moguće je da će vas manjak novca sprečiti da realizujete svoje planove.

Ako ste ananas videli pri vrhu šolje i desno od mesta pijenja to znači da biste mogli napredovati u onome čime se bavite. Ovo posebno važi za ljude koji su odlučili da promene posao, pa čak i da se okušaju u nečemu čime se do sada nisu bavili.

Ananas u otisku prsta za želju

Verovatno ste primetili da se ponekad u šolji ostavlja otisak, te da se simbolika čita iz onoga što se u tom otisku pojavilo. Narodno verovanje kaže da se iz otiska prsta u talogu može naslutiti da li će neke želje da se ostvare. U nastavku teksta vam donosimo uputstvo kako se želja pravilno utiskuje u šolju, te šta znači kada se u tom otisku pojavi ananas.

  • Ako se vaša želja odnosi na dom, decu ili porodicu, u šolji treba da ostavite otisak palca. Ananas u otisku palca može da predstavlja nagoveštaj ostvarenja želje u bliskoj budućnosti.
  • Za želje koje se tiču profesionalnog života ili karijere u šoljici se ostavlja otisak kažiprsta. Ako ste u otisku kažiprsta videli ananas to implicira da bi vaša želja uskoro mogla da postane stvarnost. Najvažnije je da nikad ne prestanete da maštate.
  • Ukoliko je ono što želite vezano za seks ili intimne odnose, svoju želju u talog kafe utiskujete srednjim prstom. Ananas u otisku srednjeg prsta, na žalost, ne nagoveštava ostvarenje želje.
  • Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja za želje koje se tiču ljubavnih odnosa. Ukoliko ste u otisku prstenjaka videli ananas to implicira da će vam se želja ostvariti, ali ne s onom osobom koja vam trenutno na umu.
  • Ako ste poželeli nešto što se odnosi na lično zdravlje ili zdravlje voljenih, u šolji treba da ostavite otisak malog prsta. Ananas u otisku malog prsta znači da bi vam se želja mogla brzo ispuniti.

Alternativno tumačenje ananasa u šolji kafe

U uvodu smo napomenuli da postoji još jedan način kako da saznate šta se krije iza nekog oblika u talogu kafe. Ova metoda bazira se na boji figura, koje mogu da budu ispunjene tj. crne ili prazne tj. bele. Ako ananas u vašoj šolji nije bio ni sasvim crn, a ni potpuno beo, tumači se boja koje ima više.

Značenje crnog ananasa

Crni ananas u talogu kafe ukazuje na to da bi trebalo da povedete računa o tome sa kime provodite vreme. Neki ljudi ne smeju „reda radi“ da ostaju u vašem životu. Ako vam ne prija njihovo društvo, nemojte ni da se družite.

Značenje belog ananasa

Beli ananas u ostacima kafe u šolji znači da ćete uspeti da unapredite odnos sa nekim, tek kada se potrudite da tu osobu shvatite na pravi način. Mišljenje o ljudima ne treba da gradite na bazi pretpostavki.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts