Ljiljan u šolji kafe – skrivena simbolika i značenje

Oblik ljiljana u talogu kafe obično najavljuje vrlo nežnu ljubav. Osobe koje su same bi uskoro mogle da pronađu vernog partnera. Ipak, simbolika može da bude drugačija i da se odnosi na prošlost, sadašnjost ili budućnost. Naime, različito se tumači kada ljiljan vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno desno ili levo od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Značenje može da se odredi i po boji ljiljana koji ste u šolji videli. Oblici u šolji su crni (ispunjeni) ili beli (prazni). Više o ovom načinu interpretacije potražite u podnaslovu „Alternativno tumačenje ljiljana u šolji“.

Iz otiska prsta u talogu kafe se, prema narodnom verovanju, može naslutiti da li će se ostvariti neka želja. Postoje jasna pravila kako se želje utiskuju u šolju, a možete ih pronaći u delu članka pod naslovom „Šta znači kada se ljiljan pojavi u otisku prsta“.

Šta simbolizuje ljiljan u šolji kafe?

Ljiljan u šolji kafe može da ima čitav spektar različitih značenja uslovljenih položajem u šolji na kome se ovaj cvet pojavio. Kada ljiljan uočite pri dnu šolje, u njenoj prvoj trećini, simbolika se odnosi na neka dešavanja iz prošlosti. Ljiljan u sredini, odnosno u drugoj trećini šolje obično ukazuje na nešto iz sadašnjosti, a ukoliko ste ga videli bliže vrhu šolje, ovaj cvet može da najavi buduće događaje. Od ličnih emocija i iskustava onoga kome se gleda u šolju zavisi o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, odnosno budućnosti se radi.

Osim toga, važno je i to da li ste ovaj cvet videli levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Ljiljan levo od pozicije pijenja obično ima negativno značenje. Ako ste ljiljan uočili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju, simbolika je manje-više pozitivna.

Ljiljan u vazi može da bude znak da ćete se zaljubiti. Ako ste u šoljici videli ljiljan u zemlji to implicira da ne treba da žurite sa velikim životnim odlukama. Buket ljiljana znači da vas čekaju vrlo lepi trenuci u životu i da samo treba da budete strpljivi. Kada u šoljici vidite ruku koja drži jedan ljiljan to implicira da ste nekome „zapali za oko“, a ako je u ruci bio buket ljiljana moguće je da dobrom energijom plenite pažnju gde god se pojavite.

Lilijan u prvoj trećini šolje

Kada se ljiljan pojavi bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to može da znači da previše idealizujete svoju prošlost. Istina je da su detinjstvo i mladost najbezbrižniji periodi u životu mnogih ljudi, međutim, ne možete da vratite vreme kako biste uhvatili svoju sreću. Treba da je tražite u ovom trenutku.

Lilijan pri dnu šolje i desno od mesta gde su je usne doticale ukazuje na to da biste uskoro mogli sresti nekoga ko će vas naterati da se prisetite nekog perioda u životu i ko će vam dragim uspomenama izmamiti osmeh na lice.

Lilijan u drugoj trećini šolje

Ukoliko ste ljiljan uočili u sredini šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to implicira da ste pod stresom. Moguće je da je razlog vaše brige potpuno banalan i da vam se čini mnogo većim nego što zapravo jeste.

Lilijan u sredini šolje i desno od mesta pijenja može da znači da ste zadovoljni u kom smeru ide vaša karijera. Moguće je da niste još ostvarili sve što ste zamislili, međutim, stvari uopšte ne izgledaju tako loše.

Ljiljan u trećoj trećini šolje

Cvet ljiljana bliže vrhu šolje i levo od pozicije gde su je usne dodirivale simbolizuje sumnju. Verovatno se neko od dragih ljudi u poslednje vreme ponaša čudno, pa ste počeli da mislite da vam nešto krije.

Ako ste ljiljan uočili pri vrhu šolje i desno od mesta pijenja to najavljuje mnogo ljubavi i strasti u narednom periodu. Ne samo da će zauzeti biti srećni, nego će i oni koji su dugo sami pronaći iskrenog, pažljivog i vernog partnera.

Šta znači kada se ljiljan pojavi u otisku prsta?

Naši preci su verovali da se iz otiska prsta u talogu kafe može pročitati da li će se neka želja ispuniti ili ne. Bitno je da znate kako da pravilno utisnete svoju želju u šolju. Ukoliko je želja utisnuta pogrešnim prstom, ni objašnjenje neće biti validno.

  • Palcem se u šolji ostavlja otisak za želje koje se tiču porodice, rodbine ili dece. Ljiljan u otisku palca predviđa ostvarenje želje u skorijoj budućnosti.
  • Ukoliko se vaša želja tiče profesionalno života, u šolju je utiskujete kažiprstom. Ako ste u otisku kažiprsta videli ljiljan to znači da će se vaša želja sigurno ostvariti, ali morate da budete strpljivi i vredni.
  • Za želje vezane za seks, tj. erotski deo vašeg života, u šolji se ostavlja otisak srednjeg prsta. Ljiljan u otisku srednjeg prsta znači da bi se moglo dogoditi ono što ste zaželeli.
  • Ako ste poželeli nešto vezano za ljubavne odnose, u šolji treba da ostavite otisak prstenjaka. Ukoliko se u otisku prstenjaka pojavio ljiljan to najavljuje ostvarenje želje.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču ličnog zdravlja ili zdravlja voljene osobe. Kada se u otisku malog prsta pojavi ljiljan to, na žalost, ne predviđa ispunjenje želje u bliskoj budućnosti.

Alternativno tumačenje ljiljana u šolji

Postoji još jedan način da saznate šta se krije iza figure koja se našla u šoljici kafe. Ova alternativna metoda zasniva se na boji oblika. Figure u šolji mogu da budu bele tj. prazne ili crne tj. ispunjene. Ako ljiljan koji ste vi videli nije bio ni sasvim beo, a ni potpuno crn tumači se boja koja dominira.

Značenje crnog ljiljana

Crni ljiljan u ostacima kafe u šolji mogao bi da označi novi početak, barem kada je ljubavni život u pitanju. Ako budete dovoljno hrabri da izađete iz svoje zone komfora, moguće je da će vam se desiti vrlo lepe stvari.

Značenje belog ljiljana

Beli ljiljani u šolji kafe najavljuje slavlje. Možda ćete organizovati ili ćete prisustvovati venčanju, krštenju ili nekoj drugoj lepoj proslavi. Jedno je sigurno, odlično ćete se zabaviti i dugo ćete pričati o tome.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts