Stonoga u šolji kafe – tumačenje i simbolika

Oblik stonoge u šolji kafe najčešće ukazuje na to da imate nerealna očekivanja od sebe ili od drugih. Ipak, značenje ove figure u šolji kafe može da ima različita tumačenja, u zavisnosti od toga na kojoj se poziciji našla. Različito se tumači ukoliko se stonoga pojavila pri dnu, u sredini ili pri vrhu šolje, te ako ste je videli levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Druga metoda tumačenja je zasnovana na tome da li je stonoga bila bela ili crna, ali o tome će više biti reči u nastavku teksta.

Stonoga može da se pojavi i u otisku prsta, a tada se njena simbolika odnosi na želju koju ste tom prilikom zamislili. Potražite u tekstu pravila po kojima se dolazi do odgovora na pitanje da li će se vaša želja ostvariti ili ne.

Detaljno tumačenje stonoge u šolji kafe

Da bismo dobili što tačnije tumačenje stonoge u talogu kafe, moramo da obratimo pažnju na nekoliko bitnih detalja. Ako ste stonogu videli na dnu, tj. u prvoj trećini šolje tada je njeno značenje vezano za prošlost. Kada se stonoga pojavi na sredini, tj. u drugoj trećini šolje tada je njena simbolika povezana sa sadašnjošću. Stonoga pri vrhu šolje uglavnom se odnosi na budućnost.

Ne može se sa sigurnošću kazati o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti je reč zato što to zavisi od emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Pored navedenog, važno je i da li se oblik stonoge pojavio levo ili desno od mesta pijenja. Leva strana često nosi negativna, a desna pozitivna značenja.

Stonoga u donjoj trećini šolje

Ukoliko ste stonogu videli u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su usne doticale šolju to simbolizuje grižu savesti što nekome niste priznali svoja osećanja. Moguće je da se kajete jer ste prećutali šta osećate prema nekome zato što ste se plašili da vam ta osoba neće uzvratiti istom merom. Izgubili ste ga/je i sad je kasno da se bilo šta promeni.

Ako se stonoga pojavila pri dnu šolje i desno od mesta pijenja to je znak ste u prošlosti dobro procenili neku osobu ili situaciju i da ste reagovali na pravi način. Možete slobodno da budete ponosni na sebe.

Stonoga u sredini šolje

Kada stonogu vidite u drugoj trećini šolje i levo od mesta gde su usne dodirivale šolju to je znak da imate nerealna očekivanja od sebe ili od drugih. Vrlo ste strogi, naročito kada vam je do nečega stalo. Previše se dajete i u poslu, a i u privatnom životu i trebalo bi naučite kada da „stanete na kočnicu“.

Stonoga u sredini šolje i desno od mesta pijenja može da ukazuje na dobro raspoloženje. Verovatno ste zadovoljni u kom smeru idu neke stvari u privatnom ili profesionalnom životu. Puni ste optimizma i nade da će sve što započnete dobro da se završi. Samo tako nastavite i dobićete više nego što možda očekujete.

Stonoga u gornjoj trećini šolje

Oblik stonoge pri vrhu šolje i levo od mesta pijenja znači biste se u budućnosti mogli razočarati u nekoga ili nešto. Moguće je da će vas povrediti osoba od koje to nikad ne biste očekivali. Moraćete da naučite da se nosite sa izdajom i to će vam vrlo teško pasti. Ako ništa drugo naučićete važnu životnu lekciju.

Ukoliko se motiv stonoge pojavio blizu vrha šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da biste u bliskoj budućnosti napokon mogli početi da berete plodove svog truda i rada. Uložili ste mnogo napora u nešto i u određenim trenucima niste dozvolili da vas okolina pokoleba. Uskoro će se ispostaviti da ste bili u pravu što niste odustali i što se niste prodali.

Stonoga u otisku prsta za želju

Otisak prsta u talogu kafe ostavljamo kada hoćemo da dođemo do odgovora da li će nam se neka želja ostvariti. Pri tome je izuzetno važno da pazite kojim prstom ste utisnuli želju u šolju. Ako je želja utisnuta pogrešnim prstom, tumačenje će biti nepotpuno.

  • Ako se vaša želja tiče porodice, dece ili ukućana, trebalo bi da u talogu kafe ostavite otisak palca. Ako ste u tom otisku videli stonogu to implicira da će vaša želja u daljoj budućnosti postati stvarnost. Budite strpljivi i pokažite razumevanje za ljude koje volite.
  • Otisak kažiprsta u talogu kafe se u šolji ostavlja za želje koje se odnose na profesionalni život, tj. napredak u karijeri. Kada se u otisku kažiprsta pojavi stonoga to implicira da morate da menjate navike kako bi vam se želja ostvarila.
  • Ukoliko vas interesuje da li će vam se ispuniti želja vezana za seksualni život, tada treba da ostavite otisak srednjeg prsta u šolji kafe. Ako se u otisku srednjeg prsta pojavi stonoga, moguće je da vam se želja neće ispuniti. 
  • Prstenjakom se ostavlja otisak u talogu kafe kada se želja odnosi za emotivni, tj. ljubavni život. Ako ste u otisku prstenjaka videli stonogu to implicira da će vam se želja ostvariti kada se najmanje budete nadali. 
  • Malim prstom se u šolju ostavlja otisak onda kada se želja tiče ličnog zdravlja ili zdravlja voljene osobe. Ukoliko ste u tom otisku videli stonogu to, na žalost, znači da se vaša želja neće ispuniti tako skoro.

Alternativno tumačenje stonoge u šolji kafe

Figure u talogu kafe možemo da tumačimo i u zavisnosti od toga da li su bili crni (ispunjeni) ili beli (prazni). Ukoliko oblik koji se u šoljici pojavio nije ni sasvim crn, a ni potpuno beo, bazirajte se na značenje boje koja preovladava, tj. koja je više zastupljena.

Značenje crne stonoge

Crna stonoga ukazuje na to da će neko pokušati da iskoristi vaše strpljenje i dobre namere. Moguće je da će vaša tolerantnost biti na testu.

Značenje bele stonoge

Bela stonoga u talogu kafe znači da nije sve onako kako se vama čini. Neko krije emocije koje prema vama oseća, jer se plaši vaše reakcije. Obratite pažnju na signale koje vam šalje.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts