Šah u šolji kafe – značenje motiva

Kada se u talogu kafe pojavi šah to može da bude upozorenje na gubitak zbog rizičnih poduhvata ili slušanja pogrešnih saveta. Šah ponekad može da bude znak da ćete ostvariti značajno poznanstvo ili da će vam nečiji uticaj pomoći da rešite određene probleme. Međutim, simbolika ovog oblika u talogu kafe uslovljena je njegovim položajem u šolji. Šah u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno levo ili desno od mesta gde su je usne doticale često nema isto značenje.

Postoji još jedan način da saznate simboliku oblika u šolje. Alternativna metoda zasnovana je na boji figure u talogu. Više o ovoj temi će biti govora kasnije u tekstu.

U delu članka pod naslovom „Šah u otisku prsta za želju“ saznaćete kako da iz otiska prsta, tj. oblika koji se u tom otisku pojavio pročitate da li će neka želja da se ispuni ili ne.

Ako ste u šolji videli šahovske figure, njihovo značenje možete pronaći ovde.

Tumačenje i simbolika šaha u šolji kafe

Kao što smo u uvodu teksta pomenuli, na interpretaciju nekog oblika u šolji kafe presudno utiče položaj u šolji na kome se taj oblik pojavio. Ako ste šah videli u prvoj trećini šolje, njegovo značenje se tiče prošlosti. Kada se šah ukaže u drugoj trećini šolje, simbolika se odnosi na sadašnjost. Ukoliko ste šah primetili u trećoj trećini šolje, dakle, bliže njenom vrhu, ovaj oblik najavljuje buduće događaje. Neozbiljno bi bilo govoriti o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, tj. budućnosti se radi, jer to zavisi od iskustava i osećanja osobe kojoj se gleda u šolju.

Pored toga, na interpretaciju utiče i mesto pijenja. Ako ste šah videli levo od pozicije gde su usne dodirivale šolju, značenje je manje-više negativno. Kada se šah pojavi desno od mesta pijenja, simbolika je uglavnom pozitivna.

Šah u šolji može da ukazuje na mnogo toga. Često vam poručuje da bi trebalo nekim situacijama i problemima da pristupate sa više mudrosti. Šah može da najavi turbulencije u budućnosti, ali i da ukaže na priliku koja vam je pred nosom, a ne vidite je jer ste fokusirani na nešto potpuno nebitno. Razbijen šah u šolji kafe znači da ćete odustati od nečega.

Šah bliže dnu šolje

Ako ste šah uočili u prvoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne dodirivale to implicira da se grizete što ste u nekoj situaciji u prošlosti ispali glupi ili naivni. Dozvolili ste da vas neko ubedi da manje vredite i time samo pojačali svoj strah da niste dovoljno dobri. Na sreću, naučili ste lekciju.

Šah pri dnu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da će vam neko oprostiti grešku koju ste u prošlosti napravili. Ponovo ćete se zbližiti s osobom sa kojom dugo niste komunicirali i biće vam drago zbog toga. Prošlost će se vratiti u najlepšoj mogućoj formi.

Šah u sredini šolje

Kada se šah pojavi u drugoj trećini šolje i levo od pozicije pijenja to implicira da ste u dilemi. Trebalo bi da donesete neku važnu odluku, a ne znate kojim putem da krenete. Poslušajte šta vam ljudi govore, ali sami odaberite u kom pravcu želite da ide vaš život.

Šah u sredini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste napokon skupili hrabrost da počnete da se borite za ono što želite. Imate jasan cilj i uradićete sve što je potrebno kako biste ga ostvarili. Ako budete strpljivi i istrajni, postići ćete i više od onoga što trenutno očekujete.

Šah pri vrhu šolje

Ako ste šah videli u trećoj trećini i levo od pozicije gde su je usne doticale to implicira da biste se bez potrebe mogli upustiti u neku rizičnu situaciju. To će vas dovesti u neprilike, koje možete da sprečite ukoliko se ne budete kockali.

Kada se šah pojavi bliže vrhu šolje i desno od mesta pijenja to znači da biste u bližoj budućnosti mogli upoznati vrlo uticajnu osobu. On tj. ona će vam pomoći da rešite neki problem ili da napredujete u onome čime se trenutno bavite.

Šah u otisku prsta za želju

Otisak prsta se u šolji ostavlja kada želite da dođete do odgovora da li će neke želje da se ispune ili ne. U nastavku članka vam donosimo uputstvo kako se želja utiskuje u šolju da bi odgovor na vaše pitanje bio što jasniji i konkretniji.

  • Ako se vaša želja odnosi na kuću, decu ili porodicu tada u šolji kafe ostavljate otisak palca. Šah u otisku palca, na žalost, znači da vam se želja neće ostvariti u bliskoj budućnosti.
  • Želje koje se tiču profesionalnog života se u šolju utiskuju kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli šah to implicira da postoje velike šanse da će se obistiniti ono što ste poželeli.
  • Otisak srednjeg prsta se u talogu kafe ostavlja za želje koje se odnose na seks. Šah u takvom otisku može da bude znak da bi trebalo da se zapitate da li stvarno želite da vam se ta želja ispuni.
  • Kada se želja tiče ljubavi tada je u šolju utiskujete prstenjakom. Ukoliko ste u otisku prstenjaka videli šah to, na žalost, ne predviđa ostvarenje želje u skorijoj budućnosti.
  • Malim prstom se u šoljici ostavljaju želje vezane za lično zdravlje ili zdravlje vaših voljenih. Ako se u tom otisku pojavio šah to je dobar znak. Moguće je da će vam se želja vrlo brzo obistiniti.

Alternativno tumačenje šaha u šolji

Simbolika figura u talogu kafe može da se tumači i po njihovoj boji. Oblici u šolji su uglavnom crni tj. ispunjeni ili beli tj. prazni. U ovom slučaju, bazirajte se na to da li je šah u vašoj šolji imao više crnih ili belih polja.

Značenje šahovske table sa više crnih polja

Ako je šah u vašoj šolji imao više crnih nego belih polja to implicira da ste previše negativni. Loše raspoloženje može biti posledica stvarnih ili umišljenih problema. U svakom slučaju, trebalo bi da poradite na tome.

Značenje šahovske table sa više belih polja

Ukoliko ste u šolji videli šahovsku tablu sa više belih polja to je znak da biste uskoro mogli upoznati interesantnu osobu. On tj. ona će vam pomoći da promenite način razmišljanja, ali i način življenja.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts