|

Jelka ili bor u šolji kafe – standardno i alternativno tumačenje

Jelka u talogu od kafe u šolji

Figura jelke ili bora u talogu kafe najavljuje značajne događaje u narednom periodu. Ipak, tumačenje može da se razlikuje u zavisnosti od toga gde se u šolji videli jelku. Ovaj oblik nema isto značenje kada se nađe u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, tj. levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Alternativna metoda čitanja simbola iz ostataka kafe u šolji jeste po boji figure koju ste u njoj videli. Oblik može da bude beo tj. prazan ili crn tj. ispunjen, a o tome šta znači bela ili crna jelka pročitajte u nastavku teksta.

Iz otiska prsta može da se nasluti da li će se neki snovi, tj. želje ostvariti. Postoje pravila po kojima se čitaju simboli u otisku koja možete pronaći dalje u tekstu.

Standardno tumačenje jelke ili bora u šolji kafe

Da biste tačno odredili šta znači kada se u talogu kafe pojavi jelka, potrebno je da obratite pažnju na mesto u šolji na kome ste ga videli. Jelka u prvoj trećini šolje obično simboliše neke prošle događaje, dok jelka u sredini šoljice ukazuje na sadašnjost. Budućnost se može naslutiti ukoliko ste jelku videli u trećoj trećini šolje, dakle pri njenom vrhu.

Koliko blisku tj. daleku prošlost ili sadašnjost ova figura opisuje zavisi od osobe kojoj se gleda u šolju.

Osim toga, bitno je i da li se jelka pojavila levo ili desno od mesta pijenja. Leva strana uglavnom nosi negativna, dok se desna povezuje sa pozitivnim događajima i osećanjima.

Velika jelka u šolji najavljuje neke vrlo značajne događaje. Mala jelka može da bude znak da vas previše brinu sitnice. Ako ste u šolji videli dve jelke to može da bude znak interesantnog poznanstva, a ako je u šolji nekoliko jelki to implicira da ćete se dobro zabaviti u društvu nepoznatih ljudi. Jelka sa zvezdom na vrhu ukazuje na pozitivne promene u životu osobe kojoj se gleda u šolju.

Jelka bliže dnu šolje

Ukoliko ste jelku videli u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da ste propustili veliku životnu šansu zato što ste plašili promene. Sigurno ste se pokajali zbog načina kako ste tada razmišljali, ali ste naučili i važnu lekciju.

Figura jelke u prvoj trećini šolje i desno od mesta pijenja znači da vam je drago što neki ljudi više nisu deo vašeg života. Moguće je da ste shvatili da ste gubili vreme i energiju trudeći se da ih zadržite pored sebe, pa ste presekli „pupčanu vrpcu“ i krenuli dalje.

Jelka u sredini šolje

Kada jelku vidite u drugoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to može da bude znak lenjosti. Verovatno ste u fazi kada vas mrzi čak i da ustanete iz kreveta, a kamoli da se posvetite nekom poslu. Možda je reč o prolaznom umoru, međutim, ako potraje, znak u šolji je znak za uzbunu.

Jelka u sredini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste napokon prihvatili osećanja koja gajite prema nekome. Verovatno vam se neka osoba sviđa više nešto što biste sami sebi želeli priznati.

Jelka pri vrhu šolje

Ako ste jelku videli bliže vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to najavljuje stresan period u vašem životu. Moguće je da ćete se suočiti sa finansijskom ili emocionalnom krizom i trebaće vam neko vreme da to prebrodite.

Ukoliko ste jelku uočili u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to je znak da će budućnost doneti neke važne promene. Mlađe osobe bi mogle stupiti u brak ili dobiti prinovu. Za starije jelka na ovoj poziciji najavljuje vrlo srećne trenutke.

Jelka u otisku prsta za želju

Prema narodnom verovanju iz otiska prsta u šoljici kafe može da se dođe do odgovora da li će se neke želje ostvariti ili ne. Bitno je da znate kojim prstom se u šolju utiskuju koje vrste želja. Ako ste želju utisnuli pogrešnim prstom, verovatno nećete dobiti tačno značenje.

  • Kada se želje tiču porodice tada se u šolju utiskuju palcem. Jelka u otisku palca može da nagovesti ostvarenje vaše želje.
  • Želje koje se odnose na posao utiskuju se u šolju kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli jelku to implicira da ćete morati da budete strpljivi zato što vaša želja neće tako brzo postati stvarnost.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja kada se želje tiču seksualnog života. Ako se u tom otisku pojavila jelka to je, na žalost, znak da se vaša želja neće ostvariti.
  • Kažiprstom se u šolju utiskuju želje vezane za ljubav. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli jelku moguće je da će vam se želja ostvariti ukoliko ne budete previše pasivni.
  • Ako se želje tiču vašeg ili zdravlja bliske osobe tada ćete u šolji ostaviti otisak malog prsta. Jelka u otisku malog prsta najavljuje ispunjenje vaše želje.

Alternativno tumačenje jelke u šolji kafe

Drugi način da iščitate šta vam poručuju figure u šoljici kafe jeste po njihovoj boji. Oblik u šolji može da bude beo tj. prazan ili crn tj. obojen. Ukoliko jelka u vašoj šolji nije ni skroz bela, a ni potpuno crna tumačiće se boja koja prevladava.

Značenje crne jelke

Ako ste u šolji videli crnu jelku to implicira da vam nedostaje optimizma.

Značenje bele jelke

Bela jelka u šoljici kafe ukazuje na to da je pred vama vrlo povoljan period, kako za posao, tako i za ljubav.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts