|

Noj u šolji kafe i njegovo značenje

Noj u talogu od kafe u šolji

Figura noja u talogu kafe najčešće se tumači kao najava putovanja u bliskoj budućnosti. Međutim, značenje može da bude i drugačije. Ono zavisi od toga da li ste životinju videli pri dnu, u sredini ili bliže vrhu šolje, tj. da li se pojavila levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Druga metoda podrazumeva tumačenje po boji oblika koji ste u šolji videli. Crni tj. ispunjeni noj u šolji kafe ne nosi istu simboliku kao beli tj. prazni noj.

Prema narodnom verovanju iz otiska prsta u šoljici kafe može da se nasluti da li će se neke želje ostvariti. Pri tome je bitno da se ispoštuju osnovna pravila, a tome ćemo se više posvetiti u nastavku teksta.

Detaljno značenje noja u šolji kafe

Za precizno tumačenje figure noja u talogu kafe bitan je njen položaj u šolji. Ukoliko ste noja videli bliže dnu šolje tada je simbolika povezana sa prošlošću. Ako se noj pojavio u sredini šolje, značenje se veže za sadašnjost. Noj bliže vrhu šolje obično najavljuje buduće događaje u životu osobe kojoj se gleda u šolju. Od vaših emocija zavisi o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti govorimo.

Pored toga, bitno je i da li ste noja videli levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Leva strana se češće vezuje sa lošim, a desna sa dobrim tj. pozitivnim značenjima.

Veličina noja nije bitna za interpretaciju, a ukoliko je noj u šolji držao glavu u pesku to može da bude znak da bežite od problema. Ako ste u šolji videli dva noja to implicira da biste ono što vas trenutno muči mogli rešiti ukoliko poslušate savet dobronamerne osobe. Noj koji leti znači da imate nerealna očekivanja od sebe ili od drugih.

Noj u prvoj trećini šolje

Figura noja pri dnu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale obično ukazuje na to da se plašite da bi greh iz prošlosti uskoro mogao da izađe na svetlo dana. Strah vas je da će istina povrediti drage ljude, a mnogo manje će štete nastati ako je čuju od vas, a ne od nekog drugog.

Kada se noj pojavi u prvoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to može da bude znak da ste nekome oprostili izdaju ili prevaru. Shvatili ste da ne želite da živite u prošlosti i da se trujete negativnim emocijama, pa ste „okrenuli novi list“.

Noj u drugoj trećini šolje

Ukoliko ste noja uočili u sredini šolje i levo od mesta pijenja to znači da neke probleme svesno gurate pod tepih u nadi da će se neko drugi time pozabaviti ili da će se rešiti sami od sebe. To se neće dogoditi, jer vam vreme nije saveznik nego neprijatelj. Što se pre uhvatite u koštac sa time, pre ćete moći da odahnete.

Ako se noj pojavio u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da ste spremni da ideju koja vam se dugo vrzma po glavi napokon sprovedete u delo. Ukoliko napravite realan plan i ako ne budete od njega odstupali, nema razloga da ne ostvarite ono što želite.

Noj u trećoj trećini šolje

Oblik noja bliže vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale može da najavi manje izazove u bliskoj budućnosti. Verovatno se neka situacija neće odviti onako kako ste zamislili, pa ćete morati da se prilagodite novim okolnostima.

Noj pri vrhu šolje i desno od mesta pijenja najavljuje interesantno putovanje. Možda ćete napokon uspeti da posetite destinaciju o kojoj dugo maštate. Sa druge strane, moguće je da ćete otići na kraći izlet ili u posetu prijateljima koji ne žive u vašem gradu.

Noj u otisku prsta za želju

Veruje se da se iz otiska prsta u šoljici kafe može iščitati odgovor na pitanje da li će se neka želja ostvariti ili ne. Jako je važno da znate kojim prstom da je utisnete u šolju. Ako želju utisnete pogrešnim prstom, možda nećete dobiti jasno tumačenje.

  • Kada se želja tiče porodice ili dece tada u šolji ostavljate otisak palca. Noj u otisku palca može da bude znak da se vaša želja neće ispuniti u kratkom vremenskom periodu.
  • Želje koje se odnose na posao, tj. karijeru se u šolju utiskuju kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli noja to znači da nećete dobiti ono što želite ako budete pasivni i lenji.
  • Ako se želja tiče seksualnog života tada se u šolju utiskuje srednjim prstom. Noj u otisku srednjeg prsta, na žalost, znači da vaša želja neće uskoro postati stvarnost.
  • Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja za želje koje se odnose na ljubav. Ukoliko ste u tom otisku videli noja to je znak da će vam se želja ispuniti ukoliko budete bili spremni na promenu.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču zdravlja. Noj u otisku malog prsta najavljuje ostvarenje želje.

Alternativno tumačenje noja u šolji kafe

Figure u šolji kafe se mogu tumačiti i po njihovoj boji. Oblik u šolji je najčešće ispunjen tj. crn ili prazan tj. beo. Ako noj u šoljici nije ni skroz crn, a ni potpuno beo, tumačiće se boja koja prevladava.

Značenje crnog noja

Crni noj u šolji kafe najavljuje iznenadne promene u životu osobe kojoj se gleda u šolju.

Značenje belog noja

Beli noj u šoljici kafe može da bude znak da ćete u afektu ipak doneti ispravnu odluku.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts