Narukvica u šolji kafe – interpretacija i značenje

Kada se narukvica pojavi u ostacima kafe u šolji to može da bude znak da ćete dobiti poklon ili da će vam neko ukazati veliku čast. Ipak, objašnjenje može da bude i drugačije kada se uzme u obzir položaj ovog oblika u šoljici kafe. Narukvica bliže dnu, sredini ili vrhu šolje, odnosno, levo ili desno od mesta gde su je usne dodirivale, ne mora uvek da nosi istu, pa čak ni sličnu simboliku.

Drugi način da otkrijete šta se krije iza oblika narukvice u šolji kafe jeste da se fokusirate na njenu boju. S obzirom na to da su figure u šolji uglavnom crne (ispunjene) ili bele (prazne), moguće je da se njihovo značenje razlikuje. Više o tome pronaći ćete u delu članka pod naslovom „Alternativno tumačenje narukvice u šolji“.

Iz otiska prsta se, prema narodnom verovanju može naslutiti ostvarenje nekih želja. Postoje jasna pravila kako se želja utiskuje u šolju, o čemu će više biti reči u podnaslovu „Narukvica u otisku prsta za želju“.

Detaljna interpretacija narukvica u šolji kafe

U uvodu smo spomenuli da narukvica kada se pojavi u ostacima kafe u šolji može da najavi radosne trenutke. Ipak, da bi tumačenje bilo što preciznije, trebalo bi da obratite pažnju na detalje.

Ako ste narukvicu videli bliže dnu šolje, njena simbolika se tiče prošlosti. Kada se ova figura pojavi u sredini šolje, značenje se odnosi na sadašnjost. Narukvica pri vrhu šolje najavljuje buduće događaje. O koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, tj. budućnosti govorimo, zavisi od iskustava i emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Pored toga, različito se interpretira kada se narukvica pojavi levo ili desno od pozicije gde su usne doticale šolju. Ako ste narukvicu videli levo od mesta pijenja, njeno značenje je često negativno. Kada se ovaj komad nakita ukaže desno od pozicije pijenja, simbolika je manje-više pozitivna.

Ako ste u šoljici kafe primetili bisernu narukvicu moguće je da će vam neko priznati da je zaljubljen u vas. Kada u šolji vidite narukvicu sa priveskom to implicira da niste sasvim srećni i da nešto mora da se menja. Pokidana narukvica u talogu kafe najavljuje raskid emotivne veze ili prekid prijateljstva.

Narukvica u prvoj trećini šolje

Kada narukvicu primetite bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to implicira da se kajete što nekome niste priznali svoja prava osećanja. Plašili ste se da ćete biti povređeni, pa tom odnosu niste dali šansu. Jedino se možete nadati da ste iz svega izvukli pouku.

Ukoliko se narukvica pojavila pri dnu šolje i desno od pozicije pijenja to je znak da biste mogli obnoviti kontakt sa bivšim partnerom tj. partnerkom. Verovatno se nećete vratiti jedno drugome, ali ćete sigurno otići na kafu i evocirati drage uspomene.

Narukvica u drugoj trećini šolje

Ako ste narukvicu videli u sredini šolje i levo od pozicije gde su je usne dodirivale to znači da niste srećni. Moguće je da ste usamljeni, uprkos tome što imate partnera tj. partnerku ili bliske prijatelje. Nešto mora pod hitno da se menja!

Oblik narukvice u sredini šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste još uvek pod utiskom nekog lepog događaja. Verovatno ste ponosni što ste u određenoj situaciji reagovali na ispravan način. Prija vam i što su vas drugi pohvalili zbog vaše reakcije.

Narukvica u trećoj trećini šolje

Ukoliko ste narukvicu videli pri vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to znači da biste se mogli razočarati u osobu koju godinama idealizujete. Shvatićete da on tj. ona nije onakav tj. onakva kakav/a ste mislili.

Kada se narukvica ukaže bliže vrhu šolje i desno od mesta pijenja to najavljuje vrlo radosne trenutke u bliskoj budućnosti. Možda ćete dobiti poklon ili nagradu. Druga mogućnost jeste da će vam neko ukazati veliku čast.

Narukvica u otisku prsta za želju

Narodno predanje kaže da se u otisku prsta u talogu kafe može saznati da li će neke želje da postanu stvarnost. U nastavku članka vam donosimo instrukcije kako da pravilno utisnete svoju želju u šolju kako biste dobili odgovor na pitanje da li će vaša želja da se ostvari.

  • Ako se želje tiču dece ili porodice u šolju se utiskuju palcem. Narukvica u otisku palca najavljuje ostvarenje želje u bliskoj budućnosti.
  • Želje vezane za posao ili karijeru se utiskuju u šoljicu kažiprstom. Kada se u otisku kažiprsta pojavi narukvica to implicira da bi vam se želja mogla ispuniti.
  • Ukoliko ste zaželeli nešto što se tiče seksualnog, tj. erotskog života, u šolji treba da ostavite otisak srednjeg prsta. Narukvica u otisku srednjeg prsta znači da biste mogli dobiti ono što želite.
  • Za želje vezane za ljubavne odnose u šolji se ostavlja otisak prstenjaka. Kada u otisku prstenjaka vidite narukvicu vaša želja će se obistiniti i pre nego što biste mogli da se nadate.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču zdravlja. Narukvica u otisku malog prsta najavljuje ostvarenje želje u daljoj budućnosti.

Alternativno tumačenje narukvice u šolji kafe

Simboliku koja se krije iza nekog oblika u šoljici kafe možete da otkrijete tako što ćete se fokusirati na njegovu boju. Oblici u šolji kafe su uglavnom ispunjeni tj. crni ili prazni tj. beli. Ako narukvica koju ste u šolji primetili nije bila ni sasvim crna, a ni potpuno bela tumači se boja koja preovladava.

Značenje crne narukvice

Crna narukvica u ostacima kafe u šolji može da bude znak da sumnjate u nekoga. Verovatno se bliska osoba u poslednje vreme ponaša drugačije, pa ste počeli da mislite da vam nešto krije. Ne optužujte ga/je ni za šta bez dokaza. Umesto toga, otvoreno razgovarajte o tome što vas muči.

Značenje bele narukvice

Bela narukvica u talogu kafe u šoljici ukazuje na to da treba nekome da date šansu. Neka osoba otvoreno pokazuje simpatije prema vama, a vi se družite na distanci, jer se plašite da ćete ponovo biti povređeni. Vaš strah je sasvim razuman i opravdan s obzirom na iskustva koja imate. Međutim, istorija ne mora uvek da se ponavlja!

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts