Đerdan u šolji kafe – tumačenje i simbolika

Veruje se da đerdan u šolji kafe najavljuje sreću, radost i veselje. Ipak, značenje ove figure u talogu kafe uslovljeno je njenim položajem u šolji.

Đerdan u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje ne znači isto. Na simboliku utiče i to da li ste ga uočili levo ili desno od pozicije gde su usne doticale šolju.

Druga metoda čitanja skrivenih poruka figura u talogu kafe temelji se na interpretaciji njihove boje. Đerdan u šoljici može da bude crn (ispunjena figura) ili beo (prazna figura). Potražite u nastavku članka šta znači kada se pojavi crni ili beli đerdan u ostacima kafe u šolji.

Iz otiska prsta u šoljici se, po narodnom predanju, može naslutiti da li će se neke želje ispuniti. Ipak, važno je da znate kako pravilno da utisnete svoju želju u šolju. O ovoj temi će više biti reči dalje u tekstu.

Detaljna interpretacija đerdana u šolji kafe

U uvodu smo pomenuli da đerdan obično simbolizuje sreću kada se nađe u ostacima kafe u šolji. Ipak, da bi tumačenje bilo precizno, važno je da se obrati pažnja na položaj u šolji na kome se ovaj predmet našao.

Ukoliko ste đerdan videli bliže dnu šolje njegova simbolika se tiče prošlosti, a ako se pojavio u sredini šolje, značenje se odnosi na sadašnjost. Kada đerdan uočite bliže vrhu šolje, ovaj predmet najavljuje nešto što bi se tek moglo dogoditi u budućnosti. Od osećanja i iskustava osobe kojoj se gleda u šolju zavisi o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti, tj. budućnosti je reč.

Pored toga, različito se interpretira kada se đerdan pojavi levo ili desno od mesta pijenja. Ako ste ga videli levo od mesta gde su usne dodirivale šolju simbolika je obično negativna. Đerdan desno od mesta pijenja uglavnom ima pozitivno značenje.

Ako ste u šolji uočili đerdan na tankom vratu, moguće je da će vas usrećiti neka žena. Đerdan na debelom vratu u šoljici kafe znak je da će vam sreću doneti neki muškarac. Pokidan đerdan u šolji najavljuje okončanje emotivne ili prijateljske veze. Ukoliko je đerdan u šolji imao i privezak, moguća je prinova u porodici ili bliskom okruženju.

Đerdan pri dnu šolje

Kada đerdan primetite u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne doticale to implicira da ste u zabludi ako mislite da ste propustili svoju priliku za sreću ili profesionalni uspeh. Žalite za nečim što možda ne bi ni bilo dobro za vas. Vreme je da obratite pažnju na šanse koje vam se sada nude, te da na budućnost gledate sa vedrije strane.

Ukoliko se đerdan pojavio bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja to može da bude znak da ste u prošlosti doneli ispravnu odluku kada ste prekinuli neku emotivnu vezu ili prijateljstvo, tj. kada ste dali otkaz na poslu koji vas nije činio srećnim.

Đerdan u sredini šolje

Ako ste đerdan videli u drugoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to je znak da ste frustrirani. Nešto vas čini nesrećnim i nespokojnim. Moguće je da druge krivite za greške koje ste vi napravili. Tako ne možete da se nadate boljoj budućnosti.

Oblik đerdana u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale ukazuje na to da to da ste ponosni na sebe. Uradili ste ono što je trebalo da se učini i to se pozitivno odrazilo na vaše samopouzdanje.

Đerdan bliže vrhu šolje

Kada đerdan vidite u trećoj trećini šolje i levo od mesta pijenja to, na žalost, nije dobar zna. Ovaj predmet na navedenoj poziciji u šolji najavljuje veće turbulencije. Nešto će vam pokvariti planove.

Đerdan pri vrhu šolje i desno od pozicije gde su je usne dodirivale može da znači da će vas uskoro nešto zaista obradovati. Moguće je da ćete doživeti sreću kakvu dugo niste osetili.

Šta znači kada đerdan vidite u otisku prsta?

Narodno predanje kaže da se iz otiska prsta u ostacima kafe u šolji može otkriti da li će se neka želja ispuniti. Ipak, važno je da znate kojim prstom se želje utiskuju u šolju. Želje utisnute pogrešnim prstom se neće ostvariti ili nećete dobiti jasno tumačenje.

  • Ako se želje tiču porodice ili dece u šolju se utiskuju palcem. Đerdan u otisku palca najavljuje ostvarenje vaše želje u bliskoj budućnosti.
  • Kada se želja odnosi na posao tj. karijeru, u šolji se ostavlja otisak kažiprsta. Ako ste u otisku kažiprsta uočili đerdan moguće je da će ono što ste poželeli u nekom trenutku postati stvarnost.
  • Srednjim prstom se u šolju utiskuju želje koje se tiču erotskog života. Ukoliko ste u otisku srednjeg prsta primetili đerdan, vaša želja se, na žalost, neće ispuniti u skorije vreme.
  • Ukoliko ste poželeli nešto što se odnosi na emocije, konkretno na ljubavni život, u šolji treba da ostavite otisak prstenjaka. Đerdan u otisku prstenjaka znači da će vam se ostvariti ono što ste zamislili.
  • Malim prstom se u šolji ostavlja otisak za želje koje vezane za vaše zdravlje ili zdravlje drage osobe. Kada se u tom otisku pojavi đerdan, to može da bude znak da će se obistiniti vaša želja.

Alternativno tumačenje đerdana u šolji kafe

Postoji još jedan način da se otkrije simbolika figura u šoljici kafe, a on se temelji na boji predmeta koji se u ostatku kafe pojavio. Ispunjeni, tj. crni oblici i prazni tj. beli oblici se ne interpretiraju na isti način. Ako đerdan koji se u vašoj šolji pojavio nije bio ni potpuno crn, a ni sasvim beo, tumači se boja koje ima više.

Značenje crnog đerdana

Crni đerdan u šoljici kafe može da bude znak da ćete pomoć u teškim trenucima dobiti od osobe od koje to nikad ne biste očekivali. Izaći će vam u susret neko ko vas čak i ne poznaje najbolje, ali vas zato izuzetno poštuje.

Značenje belog đerdana

Beli đerdan u šolji simboliše radost na privatnom planu. Uskoro bi vam se moglo dogoditi nešto vrlo lepo. Bićete srećni, uzbuđeni i ponosni na sebe ili na blisku osobu. Nije isključeno da ulazite u jednu sasvim novu fazu svog života.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts