Kako se tumači šal u šolji kafe?

Šal u talogu kafe obično je povezan sa zdravljem osobe kojoj se gleda u šolju. Zdravima najavljuje manje probleme, a bolesnima može da bude znak da će se situacija uskoro promeniti na bolje. Ipak, simbolika može da bude i drugačija, kada se u obzir uzme položaj u šolji na kome se ova figura našla. Različito se tumači kada šal vidite bliže dnu, sredini ili vrhu šolje, odnosno, levo ili desno od mesta gde su je usne dodirivale.

Motivi koji se pojavljuju u ostacima kafe mogu da se tumače i po njihovoj boji. Figure u šolji su uglavnom ispunjene tj. crne ili prazne tj. bele. U delu teksta pod naslovom „Šta simboliše crni, a šta beli šal u šolji?“, možete saznati više o ovoj metodi tumačenja.

Naši preci su tvrdili da se iz otiska prsta u šoljici može saznati da li će neke želje da postanu stvarnost. O ovome će više biti reči kasnije u članku.

Klasično tumačenje šala u šolji kafe

Ranije smo dali opšte značenje šala u ostacima kafe u šolji, te napomenuli koliko je važno na kom mestu u šolji se ovaj oblik pojavio. Ako ste šal uočili bliže dnu šolje, njegova simbolika je povezana sa prošlošću. Šal u sredini šolje ima veze sa sadašnjošću, a ukoliko ste ga primetili pri vrhu šolje, šal može da najavi dešavanja u budućnosti. Koliko daleko u prošlost ili budućnost interpetacija može da ide zavisi od osećanja osobe kojoj se gleda u šolju.

Da biste dobili što detaljnije objašnjenje, trebalo bi da obratite pažnju i na mesto pijenja. Ako se šal pojavio levo od pozicije gde su usne dodirivale šolju, značenje je manje-više negativno. Kada se šal ukaže desno od mesta pijenja, simbolika je pozitivna.

Veličina šala ne igra bitnu ulogu u interpetaciji njegovog značenja. Ukoliko ste šolji videli šal na ženskoj osobi moguće je da ste usamljeni. Kada se u šoljici pojavi šal na muškarcu to implicira da sumnjate u svoju snagu. Ako se šal viorio na vetru u talogu kafe moguće je da ćete se upustiti u neku avanturu.

Šal u donjoj trećini šolje

Ukoliko se šal pojavio bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to znači strahujete od mogućih posledica loših postupaka iz prošlosti. Verovatno niste dovoljno vodili računa o svojim životnim navikama i zdravlju i sada se plašite kako će se vaš organizam sa time nositi u budućnosti.

Kada se šal ukaže pri dnu šolje i desno od pozicije pijenja to implicira da vam je drago što ste se rešili poroka ili nekih nezdravih namirnica koje ste ranije bez mnogo razmišljanja unosili u svoje telo. Odluka da to izbacite iz svoje svakodnevnice pokazala se vrlo pametnom.

Šal u drugoj trećini šolje

Ako ste šal videli u sredini šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to znači da ste skloni paranoji. Zdravstveni problem sa kojim se trenutno suočavate je mnogo manji nego što vi mislite. Vreme je da se obratite stručnjacima, te da prestanete da dijagnozu tražite u časopisima.

Kada se šal ukaže blizu sredine šoljice i desno od mesta pijenja to implicira da se dobro osećate. Rešili ste se nekog problema i skinuli veliki teret sa svojih leđa. Imate dovoljno energije da se posvetite ostvarenju svojih ideja. Nije isključeno ni da ćete početi više da izlazite i da se družite sa ljudima koji su vam nedostajali.

Šal u gornjoj trećini šolje

Ako se šal ukazao bliže vrhu šolje i levo od pozicije pijenja to znači da biste se u narednom periodu mogli suočiti sa manjim zdravstvenim problemom. Druga mogućnost jeste da će bliska osoba osetiti neke simptome koji će vas zabrinuti.

Ukoliko ste šal primetili pri vrhu šolje i desno od mesta pijenja to je dobar znak. Ova figura na ovoj poziciji u šoljici najavljuje boljitak, u svakom smislu te reči. Mnoge stvari će u skorijoj budućnosti da „legnu na svoje mesto“, a vi ćete moći da se opustite i odmorite kako treba.

Šal u otisku prsta za želju

Prema usmenom predanju iz otiska prsta u talogu kafe može da se dobije odgovor na pitanje da li će se neke želje ispuniti. Pri tome je bitno da znate kojim prstom da utisnete svoju želju u šolju kako biste dobili validno i jasno tumačenje. Ako je želja utisnuta pogrešnim prstom, moguće je da se neće ni ostvariti.

  • Želje koje se odnose na dom, porodicu, decu ili rodbinu se u šolju utiskuju palcem. Šal u otisku palca može da bude znak da će se vaša želja ostvariti u vrlo bliskoj budućnosti.
  • Ako se želja odnosi na profesionalni život tada u šolji ostavljate otisak kažiprsta. Ukoliko se u otisku kažiprsta pojavi šal to implicira da postoje realne šanse da ono što želite postane stvarnost.
  • Otisak srednjeg prsta se u šolji ostavlja za želje koje se tiču seksa, tj. erotskog života. Šal u tom otisku je znak da bi vam se želja mogla ostvariti kasnije u životu i to s osobom koju još niste dobro upoznali.
  • Prstenjakom se u šolju utiskuju želje vezane za ljubavne odnose. Ako ste u otisku prstenjaka videli šal to implicira da će se vaša želja sigurno ispuniti, ali u daljoj budućnosti.
  • Kada se želje tiču zdravlja tada se u šolji ostavlja otisak malog prsta. Šal u otisku malog prsta nagoveštava ispunjenje želje.

Šta simboliše crni, a šta beli šal u šolji?

Skrivena simbolika figura u talogu kafe može da se iščita i ukoliko obratite pažnju na njihovu boju. Oblici u šolji su crni tj. ispunjeni ili beli tj. prazni. Ako šal koji ste u svojoj šoljici videli nije bio ni potpuno crn, a ni sasvim beo, tumči se boja koja preovladava.

Značenje crnog šala

Crni šal u šoljici kafe ukazuje na to da uživate podršku i zaštitu moćne osobe. Neko vrlo uticajan gaji simpatije prema vama i spreman/a je da vam se u svakom trenutku nađe pri ruci.

Značenje belog šala

Beli šal u talogu kafe u šolji znači da ste previše fokusirani na jednu životnu opciju, a ne vidite druge koje su vam pred nosom. Vaša borba treba da se vodi na više frontova, a ne da zavisite od samo jedne, konkretne situacije ili osobe.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts