|

Golub u šolji kafe – simbol i značenje figure

Golub u talogu od kafe u šolji

Figura goluba u talogu kafe može različito da se interpretira, a njeno značenje zavisi od pozicije u šolji gde se ova ptica pojavila. Značenje se razlikuje ukoliko ste goluba videli pri dnu, bliže sredini ili bliže vrhu šolje. Pored toga, na tumačenje utiče i mesto gde su usne dodirivale šolju, o čemu će više biti reči u nastavku teksta.

Drugi način da saznate značenje oblika u talogu kafe jeste po njihovoj boji. Crni tj. ispunjeni golub i beli tj. prazni golub ne moraju da znače isto.

U otisku prsta u talogu kafe može se otkriti da li će se ostvariti neka želja. Pri tome je bitno da znate kojim prstom da utisnete želju u šolju kafe.

Detaljno tumačenje goluba u šolji kafe

Da bismo dobili što precizniji odgovor na pitanje šta znači videti goluba u talogu kafe, moramo da posvetimo pažnju detaljima, a posebno poziciji u šolji na kojoj se figura pojavila. Ako ste goluba videli u prvoj trećini šolje tada se njegova simbolika odnosi na prošlost. Ukoliko se golub pojavio na sredini šolje tada njegovo značenje vezujemo za sadašnjost, a kada se golub ukaže pri vrhu šolje tada nagoveštava buduće događaje. Koliko daleko u prošlost, tj. budućnost interpretacija može da ide zavisi od osobe kojoj se gleda u kafu.

Bitno je i da li ste goluba videli levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju. Leva strana obično nosi negativna, a desna pozitivna značenja.

Golub u letu u šolji kafe simbolizuje veoma važne vesti. Ako ste videli dva goluba to implicira da ćete imati sreće u ljubavi. Više golubova u šoljici ukazuje na to da bi vas mogla posetiti draga osoba koja ne živi u vašem gradu.

Golub u prvoj trećini šolji

Ako se goluba videli bliže dnu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da se u prošlosti niste uzalud žrtvovali. Moguće je da ste nečemu posvetili mnogo vremena, pažnje i energije. Trenutno mislite da nećete ništa dobiti zauzvrat, ali će vas vreme demantovati.

Golub pri dnu šoljice i desno od mesta pijenja ukazuje na to da će vam informacija koju ste ranije dobili poslužiti da rešite neke probleme. Ne potcenjujte svoje znanje i iskustvo, to može da bude dragoceno u određenim situacijama.

Golub u drugoj trećini šolje

Kada goluba vidite na sredini šolje i levo od mesta pijenja to je znak da ste u kolotečini i da vam je pod hitno potrebna promena. Ništa se značajno neće dogoditi ukoliko nastavite da svaki slobodan trenutak provodite radeći iste stvari. Izađite iz tog začaranog kruga koji ste sami stvorili.

Ukoliko se golub pojavio u drugoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale to implicira da ste mirni. Možda niste još uvek potpuno srećni, ali verujete da će se i to u nekom trenutku dogoditi. Određene stvari su „legle na svoje mesto“, što vam daje nadu da ćete u budućnosti rešiti i druge probleme.

Golub u trećoj trećini šolje

Ako ste goluba videli bliže vrhu šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to može da najavi vesti koje vam se neće dopasti. Moguće je da će to samo potvrditi crne sumnje koje gajite od ranije. Ne smete da dozvolite da se to negativno odrazi na vas.

Golub pri vrhu šolje i desno od mesta pijenja najavljuje dobitak ili lepe vesti. Ukoliko čekate rezultate testa, ispita, razgovora za posao ili medicinskih pretraga moglo bi vam laknuti. Obradovaće vas naredni telefonski poziv.

Golub u otisku prsta za želju

Narodno verovanje kaže da se iz otiska prsta u šolji kafe može iščitati da li će se ostvariti želja osobe kojoj se gleda u šolju. Važno je da znate kojim prstom da utisnete svoju želju kako bi tumačenje bilo validno.

  • Ukoliko se vaša želja odnosi na porodicu ili decu tada u šolji treba da ostavite otisak palca. Ako se u otisku palca pojavio golub to je znak da će vam se želja ispuniti.
  • Želje vezane za posao, tj. profesionalni život se u šoljicu utiskuju kažiprstom. Golub u otisku kažiprsta ukazuje na to da će vam se želja ostvariti, ali da ćete morati da se žrtvujete kako bi se to dogodilo.
  • Ako se vaša želja tiče erotskog, tj. seksualnog dela vašeg života tada u šolji ostavljate otisak srednjeg prsta. Ukoliko se u tom otisku pojavio golub to implicira da još uvek nije vreme da vam se želja ispuni.
  • Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja za želje vezane za emocije, tj. ljubavni život. Kada se u tom otisku pojavi golub to implicira da treba da budete vrlo strpljivi i proaktivni kako bi vam se želja ostvarila.
  • Malim prstom se u šolju utiskuju želje vezane za zdravlje. Ako ste u otisku malog prsta videli goluba to znači da će vam se želja brzo ispuniti.

Alternativno tumačenje goluba u šolji kafe

Postoji još jedan način da otkrijete simboliku različitih oblika u talogu kafe, a on se temelji na njihovoj boji. Golub u šolji može da bude crn tj. ispunjen ili beo tj. prazan. Ako figura nije ni sasvim crna, a ni sasvim bela, tumači se ona boja koje ima više.

Značenje crnog goluba

Crni golub u šolji kafe može da bude znak da ste u zabludi. Moguće je da ste pogrešno procenili neku osobu, događaj ili situaciju.

Značenje belog goluba

Beli golub u šolji najavljuje radosne trenutke. Nešto će vas uskoro veoma usrećiti.

Napomena: Tumačenja znakova u šolji kafe su stvar sujeverja i nemaju nikakve veze sa naukom. Svemu što ste pročitali verujete na sopstvenu odgovornost.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts