Hleb (kruh) u šolji kafe – cela simbolika

Ako ste u talogu kafe u šolji videli hleb to implicira da bi trebalo da pazite kome pričate o svojim planovima. Međutim, objašnjenje može da bude i drugačije. Na interpretaciju utiče nekoliko faktora, od kojih je najvažnija pozicija u šolji na kojoj se ova figura našla. Različito se tumači kada hleb vidite bliže dnu, sredini ili vrhu šolje. Pored toga, bitno je i da li se ova figura našla levo ili desno od mesta gde su usne dodirivale šolju.

Drugi način da otkrijete skrivenu simboliku figura u šolji kafe jeste da se fokusirate na njihovu boju. Oblici u šolji su uglavnom crni (ispunjeni) ili beli (prazni). Detaljno objašnjenje pronaći ćete u delu teksta pod naslovom „Šta znači crni, a šta beli hleb u šolji?“

Naši preci su verovali da se u otisku prsta u šolji kafe može saznati odgovor na pitanje da li će se neke želje ispuniti. U nastavku teksta pronaći ćete detaljne instrukcije kako se želje utiskuju u šolju, te šta znači kada se u tom otisku pojavi hleb.

Simbolika hleba u šolji kafe

U uvodu smo spomenuli da se veruje da hleb predstavlja upozorenje da dobro pazite kome pričate svoje tajne, strahove i planove. Značenje hleba u ostacima kafe u šolji može da bude pozitivno i negativno. Sve zavisi od toga gde se ovaj oblik našao u šolji. Ako ste hleb videli u prvoj trećini šolje njegovo značenje je povezano sa nečim iz vaše prošlosti. Hleb u sredini šolje obično ima veze sa sadašnjošću, a ukoliko ste ga uočili u trećoj trećini šolje, hleb najavljuje buduća dešavanja. Koliko daleko u prošlost ili budućnost ide tumačenje zavisi od iskustava i emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Pored toga, za interpretaciju je bitno i mesto pijenja. Ako ste hleb videli levo od mesta gde su usne dodirivale šolju značenje je uglavnom negativno. Ukoliko ste ovaj oblik primetili desno od mesta pijenja, simbolika je manje-više pozitivna.

Isečen hleb u šolji kafe može da bude znak da ćete nešto morati da delite sa drugima. Ako je hleb u šoljici bio izmrvljen to implicira da nešto neće ispuniti vaša očekivanja. Ukoliko ste u talogu videli ruke koje lome hleb to je znak da ne treba da budete sebični.

Hleb pri dnu šolje

Ukoliko ste hleb videli u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da ste zbog sebičluka izgubili neke bliske ljude. Moguće je da ste u tim trenucima želeli da se ceo svet vrti oko vas, a neke osobe nisu htele, niti mogle da se povinuju vašim hirovima.

Oblik hleba bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja ukazuje na to da ste ponosni na sebe što niste dopustili da vas neko isprovocira. Bili ste na ivici da eksplodirate, međutim, uspeli ste da se suzdržite i sada vam je drago zbog toga.

Hleb u sredini šolje

Ako se hleb pojavi u drugoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to može da bude znak da ste usamljeni. Moguće je ste dugo sami ili da niste u srećnoj vezi tj. braku. U svakom slučaju, ovo je jasna poruka da nešto mora da se menja.

Kada vidite hleb u sredini šolje i desno od mesta gde su je usne dodirivale to implicira da se osećate dobro, uprkos problemima sa kojima se suočavate. Verujete da će vaš trud i rad da urodi plodom i da ćete se izvući iz te krize bez mnogo ožiljaka.

Hleb bliže vrhu šolje

Ako se hleb pojavio u trećoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne doticale to implicira da bi trebalo da pripazite kome se poveravate. Neko bi mogao da zloupotrebi vaše poverenje. Svoje tajne pričajte samo ljudima koje dobro poznajete i koji vas do sada nisu izdali.

Kada hleb vidite u trećoj trećini šolje i desno od mesta pijenja to znači da bi vas neko mogao oduševiti određenim gestom. Moguće je da će vas draga osoba obradovati poklonom. Dobićete ono o čemu dugo maštate.

Šta znači kada se hleb pojavi u otisku prsta?

Veruje se da se iz otiska prsta u ostacima kafe u šolji može naslutiti odgovor na pitanje da li će neka želja da se ostvari. Pri tome je bitno da znate kako da pravilno utisnete svoju želju u šolju. Ako je želja utisnuta pogrešnim prstom ni interpretacija ne može da bude tačna.

  • Za želje koje se tiču porodice ili dece u šolji se ostavlja otisak palca. Hleb u otisku palca nagoveštava ostvarenje želje u bliskoj budućnosti.
  • Kada se želje odnose na profesionalni život, u šolju se utiskuju kažiprstom. Ako ste u otisku kažiprsta videli hleb, to implicira da će vam se želja ostvariti.
  • Ukoliko su vaše želje vezane za seks, tj. erotski život, u šolju treba da ih utisnete srednjim prstom. Hleb u otisku srednjeg prsta ne najavljuje ispunjenje želje.
  • Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja za želje koje se tiču ljubavnih odnosa. Ako ste u otisku prstenjaka videli hleb moguće je da će vaša želja u daljoj budućnosti da postane stvarnost.
  • Ukoliko ste zaželeli nešto što se odnosi na vaše zdravlje ili zdravlje bliske osobe tada u šolji ostavljate otisak malog prsta. Hleb u tom otisku ukazuje na ispunjenje želje u bliskoj budućnosti.

Šta znači crni, a šta beli hleb u šolji?

Alternativni način da saznate šta neki oblik u šolji znači jeste da se fokusirate na njegovu boju. Hleb u šolji može da bude crn (ispunjena figura) i beo (prazna figura). Ako hleb koji se u vašoj šoljici pojavio nije bio ni sasvim crn, niti potpuno beo, tumačiće se boja koje ima više.

Značenje crnog hleba

Crni hleb u šoljici kafe najavljuje finansijske probleme. Moguće je da ćete u narednom periodu zapasti u veću krizu. Nije isključeno da ćete morati da se zadužite kako biste servisirali svakodnevne obaveze.

Značenje belog hleba

Beli hleb u šolji kafe ukazuje na to da bi trebalo da prihvatite poziv na kafu koji ste nedavno dobili. Možda vam nije jasno zašto vam se ta osoba javila, međutim, nećete ni saznati ukoliko ne pristanete na susret.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts