Izvor u šolji kafe – interpretacija i simbolika

Veruje se da izvor kada se pojavi u ostacima kafe u šolji simbolizuje dobro zdravlje, radost i sreću. Ipak, ovaj oblik može da se interpretira i drugačije, što zavisi od pozicije u šolji na kojoj se našao. Različito se tumači kada izvor vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje. Pored toga, izvor se ne objašnjava isto ukoliko se pojavi levo ili desno od mesta gde su usne doticale šolju.

Pored uobičajenog, postoji i alternativno tumačenje oblika u ostacima kafe. Druga metoda je zasnovana na boji izvora koji ste u šolji uočili. Šta znači kada u šolji vidite crni, odnosno beli izvor možete pronaći u delu članka pod naslovom „Simbolika crnog i belog izvora u šolji“.

Naši preci su verovali da se iz otiska prsta u šolji kafe može saznati da li će neka želja da se ispuni ili ne. U podnaslovu „Šta simbolizuje izvor u otisku prsta?“ pronaći ćete instrukcije kako da utisnete svoju želju u šolju, te saznati da li će ono što ste poželeli postati stvarnost.

Detaljno tumačenje izvora u šolji kafe

U uvodu smo spomenuli da izvor kada se pojavi u talogu kafe može da ima više različitih značenja. Da biste došli do preciznog objašnjenja, trebalo bi da obratite pažnju na mesto u šolji na kome se izvor našao. Ako se izvor pojavio bliže dnu šolje njegova simbolika je povezana sa prošlošću, a ukoliko ste ga videli u sredini šolje, značenje se tiče sadašnjosti. Izvor pri vrhu šoljice obično ima veze sa predstojećim događajima. Neozbiljno bi bilo definisati o koliko bliskoj ili dalekoj prošlosti tj. budućnosti se tačno radi zato što to zavisi od subjektivnih emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Pored toga, za interpretaciju je bitna i pozicija pijenja. Ako se izvor ukazao levo od mesta gde su usne doticale šolju, simbolika je manje-više negativna. Ukoliko ste videli izvor desno od mesta pijenja značenje je uglavnom pozitivno.

Manji izvor u talogu kafe može da ukaže na to da ćete dobiti neočekivan poziv. Možda će se neka situacija razvijati bolje nego što ste mislili. Krivudav izvor u ostacima kafe u šolji simboliše turbulencije, a ako je izvor bio blago isprekidan to je znak da ćete morati da promenite planove iz objektivnih i opravdanih razloga.

Izvor bliže dnu šolje

Ako ste izvor uočili u prvoj trećini šolje i levo od pozicije gde su je usne dodirivale to implicira da ste nedavno napravili grešku koju sebi ne možete da oprostite. Možda ste ispali naivni, premda se oduvek smatrate pronicljivom i mudrom  osobom.

Ukoliko se izvor pojavio bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja to može da bude znak da ste napravili dobru podlogu za uspeh. Mnogo ste radili na sebi i to bi vam se moglo isplatiti. Niste se štedeli, pa možete da očekujete i dobre rezultate.

Izvor u sredini šolje

Kada izvor uočite u drugoj trećini šolje i levo od pozicije pijenja to znači da ste skloni panici. U ovom trenutku vas muče stvari koje ne bi trebalo da su vam uopšte u fokusu interesovanja. Moraćete da naučite kada je pravi trenutak da „stanete na loptu“.

Izvor bliže sredini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale ukazuje na to da imate dobre šanse da ostvarite određene ciljeve. Ne sumnjate u sebe, ali, iako niste ljubitelj promena, imate dovoljno snage da se nosite sa njima.

Izvor pri vrhu šolje

Ako se izvor pojavio u trećoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to može da bude znak da ćete se naći u nevolji. Neki nepromišljeni potezi i loše odluke bi vam se u nekom trenutku mogli obiti o glavu.

Izvor bliže vrhu šolje i desno od mesta pijenja znači da će vas zdravlje dobro poslužiti. Premda mnogo radite, nema sumnje da vodite računa o sebi i da ćete zbog toga doživeti kvalitetnu i lepu starost.

Šta simbolizuje izvor u otisku prsta?

Ukoliko biste želeli da gledajući u šolju saznate da li će vam se neka želja ostvariti, potrebno je da u ostacima kafe ostavite otisak prsta. U nastavku teksta ćete dobiti detaljno uputstvo kako se želja utiskuje u šolju, te šta znači kada se u otisku prsta pojavi izvor.

  • Ako su vaše želje povezane sa decom, porodicom ili rodbinom, u talog kafe treba da ostavite otisak palca. Izvor u otisku palca najavljuje ispunjenje želje.
  • Kada se želje tiču profesionalnog života, tj. karijere tada ih u šolju utiskujete kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli izvor moguće je da će se vaš želja brzo ostvariti.
  • Za želje koje se odnose na seks, tj. na erotski život u šolji se ostavlja otisak srednjeg prsta. Izvor u otisku srednjeg prsta, na žalost, ne nagoveštava ispunjenje želje u tako bliskoj budućnosti.
  • Otisak prstenjaka se u šolji ostavlja za želje vezane za ljubavne odnose. Ako ste u tom otisku videli izvor to implicira da će se ono što želite dogoditi ukoliko se vi više potrudite.
  • Malim prstom se u šolji ostavlja otisak za želje koje se tiču zdravlja. Izvor u otisku prsta je dobar znak i najavljuje ispunjenje želje.

Simbolika crnog i belog izvora u šolji

Alternativno tumačenje oblika koji se nađu u ostacima kafe u šolji bazirano je na njihovoj boji. Figure u šolji mogu da budu ispunjene tj. crne ili prazne tj. bele. Ukoliko izvor koji ste vi videli u svojoj šolji nije bio ni sasvim crn, a ni potpuno beo, za interpretaciju se uzima boja koja dominira.

Značenje crnog izvora

Crni izvor u talogu kafe najavljuje pozitivan rasplet neke stresne i teške situacije. Ovo se posebno tiče porodičnih odnosa. Ukoliko postoji neki problem među ukućanima ili rodbinom, stvari bi se vrlo brzo mogle promeniti na bolje.

Značenje belog izvora

Beli izvor u ostatku kafe u šolji ukazuje na to da biste mogli čuti dobre vesti kada je u pitanju ljubav. Moguće je da niste bili sigurni u svoj odnos sa nekim, međutim, uskoro ćete shvatiti da nije bilo razloga za brigu i da vas on tj. ona bezrezervno voli i poštuje.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts