Olovka u šolji kafe – simbolika i tumačenje

Oblik olovke u ostacima kafe u šolji može da najavi radost u narednom periodu, ali i da nasluti veće promene u budućnosti. Moguće je da ćete okrenuti novi list u životu. Ipak, interpretacija ovog oblika u šoljici kafe zavisi od mesta u šolji na kome se olovka našla. Ne tumači se isto kada olovku vidite u prvoj, drugoj ili trećoj trećini šolje, odnosno levo ili desno od mesta gde su je usne dodirivale.

Simboliku figura možete da tumačite i na bazi njihove boje. Olovka u šolji može da bude crna (ispunjena figura) ili bela (prazna figura). Kako se interpretira kada u šolji vidite crnu, tj. belu olovku možete pronaći u delu teksta pod naslovom „Alternativno tumačenje olovke u šolji“.

Iz otiska prsta u ostacima kafe u šolji se, po narodnom verovanju može saznati da li će neke želje da se ostvare. Više o ovoj temi potražite u podnaslovu „Olovka u otisku prsta za želju“.

Detaljno tumačenje olovke u šolji kafe

Za što preciznije objašnjenje olovke u ostacima kafe u šolji potrebno je da vodite računa o njenom položaju u šoljici. Ako ste olovku uočili bliže dnu šolje, simbolika se odnosi na prošlost. Kada se olovka pojavi u sredini šolje, značenje je povezano sa prošlošću. Olovka bliže vrhu šolje najavljuje ono što bi se moglo dešavati u budućnosti. O koliko bliskoj ili dalekoj prošlost tj. budućnosti je tačno reč zavisi od iskustava i emocija osobe kojoj se gleda u šolju.

Na simboliku utiče i mesto pijenja. Ukoliko ste olovku videli levo od pozicije gde su usne dodirivale šolju simbolika je negativna. Kada se olovka pojavi desno od mesta pijenja, značenje je manje ili više pozitivno.

Veličina olovke ne igra bitnu ulogu za tumačenje simbolike. Ako ste u snu uočili drvenu olovku moguće je da će vam neki posao oduzeti više vremena nego što ste mislili. Hemijska olovka u ostacima kafe u šolji simboliše napredak u profesionalnom životu. Ukoliko se u kafi videli polomljenu olovku to implicira da ćete morati da odustanete od realizacije neke ideje. Olovka i papir u šolji znače da će vaše strpljenje biti na testu. Kada se u šoljici pojave olovka i gumica to implicira da bi trebalo pravilnije da odredite životne prioritete.

Olovka u donjoj trećini šolje

Oblik olovke u prvoj trećini šolje i levo od pozicije u šolji gde su je usne dodirivale, na žalost, može da bude znak da će vam se loše odluke iz prošlosti u nekom trenutku obiti o glavu. Ne možete ništa da uradite kako biste to sprečili, ali se barem potrudite da što više umanjite štetu.

Kada se olovka pojavi bliže dnu šolje i desno od mesta pijenja to implicira da bi se neko mogao vratiti u vaš život. Reč je o osobi sa kojom ste ranije bili bliski, ali ste prekinuli kontakt jer vas je život odveo u različitim smerovima. Uskoro ćete se ponovo sastati i nastavićete da se družite.

Olovka u sredini šolje

Ukoliko se olovka našla u sredini šoljice i levo od mesta pijenja to implicira da ste zbunjeni situacijom u kojoj ste se našli. Treba vam savet kako biste doneli što bolju odluku u kom smeru želite da vaš život krene dalje. Zapamtite, najvažnije od svega jeste ono što vi želite.

Olovka u drugoj trećini šolje i desno od pozicije pijenja ukazuje na to da ste zadovoljni kako se snalazite u novonastalim okolnostima. Suočavate se sa promenom, međutim, dobro „plivate u nepoznatim vodama“.

Olovka u trećoj trećini šolje

Ako se olovka pojavila bliže vrhu šolje i levo o mesta gde su je usne dodirivale to implicira da ćete se u narednom periodu suočiti sa gubitkom. Moguće je da ćete „baciti“ novac na nešto sasvim nepotrebno. Gubitak može da bude i nematerijalni, što će vas još više zaboleti.

Kada se olovka ukaže u trećoj trećini šolje i desno o mesta pijenja to je znak da ćete ostvariti veći profesionalni napredak. Verovatno će vaše dosadašnje reference nekoga oduševiti i ponudiće vam posao. Dobro proanalizirajte šta vam to donosi, pa tek onda odgovorite na tu ponudu.

Olovka u otisku prsta za želju

Predanje kaže da se iz otiska prsta u talogu kafe može doći do odgovora na pitanje da li će se neke želje ostvariti. U nastavku teksta vam donosimo jasne instrukcije kako se želja pravilno utiskuje u šolju, te šta tačno znači kada se u tom otisku pojavi olovka.

  • Ako se ono što ste poželeli tiče dece, porodice ili vašeg doma, u šolji treba da ostavite otisak palca. Olovka u otisku palca može da bude znak da će vam se želja obistiniti.
  • Kada se želje odnose na profesionalni život, tj. karijeru, one se u šoljicu utiskuju kažiprstom. Ukoliko ste u otisku kažiprsta videli olovku to implicira da bi vam se želja mogla ostvariti u bliskoj budućnosti.
  • Za želje vezane za seksualni život u šolji se ostavlja otisak srednjeg prsta. Ako se u tom otisku pojavila olovka moguće je da vaša želja još dugo neće postati stvarnost.
  • Ukoliko ste poželeli nešto što se tiče emocija, tačnije ljubavnih odnosa, u šolji treba da ostavite otisak prstenjaka. Olovka u otisku prstenjaka predviđa sigurno ispunjenje želje.
  • Kada se želje odnose na lično zdravlje ili zdravlje bliske osobe, u šolju se utiskuju malim prstom. Ako ste u otisku malog prsta videli olovku moguće je da će se obistiniti ono što ste zamislili.

Alternativno tumačenje olovke u šolji kafe

Do objašnjenja šta se krije iza nekog oblika u talogu kafe može da se dođe i ukoliko fokus stavite na njihovu boju. Figure u šolji mogu da budu crne tj. ispunjene ili bele tj. prazne. Ako olovka u vašoj šolji nije bila ni sasvim crna, a ni potpuno bela, tumači se boja koja preovladava.

Značenje crne olovke

Crna olovka u ostacima kafe u šolji znači da previše ozbiljno gledate na svet oko sebe. Plašite se da niste dorasli nekim zadacima, međutim, sposobniji ste nego što mislite. Preterana briga može da ugrozi vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Značenje bele olovke

Bela olovka u talogu kafe u šoljici ukazuje na to da vaše vreme tek dolazi. Ako vam je trenutno teško nemojte da padate u očajanje, nego se potrudite da izvučete pouku iz svega i da steknete mudrost koja će vam dobro doći u budućnosti.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika navedena ovdje ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts