Guska u šolji kafe – značenje i simbolika

Kada se guska pojavi u talogu kafe u šolji to se obično interpretira kao znak da će osoba kojoj se gleda u šolju do nekih dobrih rešenja sigurno doći, ali će taj proces duže da traje. Međutim, za tumačenje oblika u šolji bitan faktor je njihov položaj u šolji. Guska na dnu, u sredini ili bliže vrhu šolje ima različitu simboliku. Isto tako, ne tumači se na jednak način kada se ova figura pojavi levo ili desno od mesta pijenja.

Oblici u šolji kafe mogu da se interpretiraju i na bazi njihove boje. Reč je o alternativnoj metodi o kojoj će više biti reči u nastavku teksta.

Iz otiska prsta u talogu kafe može da se sazna da li će se neka želja ostvariti ili ne. Ovoj temi ćemo se takođe više posvetiti nešto kasnije.

Detaljno tumačenje guske u šolji kafe

Da bismo dobili što tačniju interpretaciju figure guske u talogu kafe, potrebno je da obratimo pažnju na nekoliko detalja.

Ako ste gusku videli na dnu, tj. u prvoj trećini šolje, njeno tumačenje je vezano za prošlost. Kada se guska pojavi na sredini šolje, tj. u njenoj drugoj trećini simbolika se odnosi na sadašnjost. Guska pri vrhu šolje uglavnom predstavlja nagoveštaj nekih budućih dešavanja u životu osobe kojoj se gleda u šolju.

Osim toga, bitno je i da li se guska pojavila levo ili desno od mesta pijenja. Leva strana često nosi negativna, dok desna strana predstavlja pozitivna tumačenja.

Veličina guske nije toliko važna za interpretaciju, a ako ste u šolji uočili dve ili više guski to može da bude znak da ćete provesti neko vreme u društvu starijih ljudi.

Guska u donjoj trećini šolje

Ako ste gusku videli u prvoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to može da bude znak da imate nedovršenog posla. Verovatno niste raščistili nesuglasice na profesionalnom ili privatnom planu.

Ukoliko ste gusku uočili pri dnu šolje i desno od mesta pijenja to implicira da ne bi trebalo da budete prestrogi prema sebi. Neke odluke koje ste u prošlosti doneli su bili prilično ispravne, a vreme će vam to i dokazati.

Guska u sredini šolje

Kada gusku vidite u drugoj trećini šolje i levo od mesta gde su je usne dodirivale to znači da ste skloni paranoji. Mislite da se ceo svet urotio protiv vas i da svi nastoje da vam „podmeću klipove pod točkove“. Istina je potpuno drugačija od toga.

Guska u sredini šolje i desno od mesta pijenja simboliše sreću. Verovatno vam je srce „napokon na mestu“. Neke stvari u vašoj glavi, mislima i duši su se stabilizovale i zato se osećate dobro.

Guska u gornjoj trećini šolje

Ako ste gusku videli bliže vrhu šolje i levo od mesta pijenja moguće je da ćete imati priliku da neko vreme provedete sa ljudima čije vam društvo neće pasati. Čekaćete trenutak da se udaljite od njih jer ćete biti svesni da nemate ništa zajedničko.

Guska u trećoj trećini šolje i desno od mesta gde su je usne doticale znači da ćete problem koji vas trenutno muči sigurno rešiti, ali će to trajati neko vreme. Nemojte da izgubite strpljenje i nadu u pozitivan ishod svega što radite.

Guska u otisku prsta za želju

Ako želite da dođete do odgovora da li će neka želja da postane stvarnost ili ne treba da ostavite otisak prsta u talogu kafe. Jako je bitno da pazite kojim prstom utiskujete svoju želju u šolju. Ukoliko je želja utisnuta pogrešnim prstom, tumačenje će biti nepotpuno i verovatno netačno.

  • Ako se vaša želja tiče roditelja, dece ili porodice u šolji ostavljate otisak palca. Ukoliko ste u otisku palca uočili gusku to implicira da će trebati da prođe neko vreme pre nego što vaša želja postane stvarnost. Strpljenje i tolerancija će sigurno biti na testu.
  • Za želje koje se tiču posla, tj. karijere u šolji se ostavlja otisak kažiprsta. Guska u otisku kažiprsta može da bude znak da će vam se želja ispuniti ako budete bili spremni na neke veće promene.
  • Ukoliko vas zanima da li će se ostvariti želja vezana za intimni, tj. seksualni život tada je u šolju utiskujete srednjim prstom. Ako ste u otisku srednjeg prsta videli gusku, moguće je da se želja neće brzo ostvariti.
  • Prstenjakom se u šolju ostavlja otisak za želje vezane za ljubavni život. Guska u otisku prstenjaka najavljuje ostvarenje želje u vrlo brzom roku.
  • Otisak malog prsta u šoljici kafe ostavljamo kada se želja odnosi na lično zdravlje ili zdravlje ljudi koje volimo. Ukoliko ste u otisku malog prsta uočili gusku to, na žalost, ukazuje na to se da želja neće ostvariti u skorije vreme.

Alternativno tumačenje guske u šolji kafe

Oblici u talogu kafe mogu da se tumače i u zavisnosti od toga da li su bili ispunjeni tj. crni ili prazni tj. beli. Ako figura koja se u šoljici pojavila nije bila ni skroz crna, a ni potpuno bela, fokusirajte se na značenje boje koja prevladava, tj. koje ima više.

Značenje crne guske

Crna guska u talogu kafe može da bude znak da će vas neko tračati. Vaše odluke ili postupci će biti tema razgovora dokonih ljudi. Najgore što možete sebi da uradite jeste da se osvrćete na to šta neko o vama govori.

Značenje bele guske

Ako se u talogu kafe pojavila bela guska to je dobar znak. Verovatno ćete problem koji vas muči rešiti uz pomoć starije osobe. Reč je o nekome ko će vam svojim iskustvom i poznanstvima pomoći da izađete iz nevolje.

Napomena: Gatanje iz šolje je sujeverje. Sva simbolika ovde navedena ima spiritualnu pozadinu, stvar je verovanja i predstavlja lična uverenja autora teksta. Informacije iznesene ovde nemaju naučnu pozadinu. Sve tekstove i tumačenja upotrebljavate na ličnu odgovornost.

Similar Posts